
Lekwijn. Rosé of rode wijn die men zonder persen heeft verkregen. Hiertoe laat men de wijn na de gisting uit het gistingsvat lopen. De schillen, pitten, het bezinksel en soms ook stelen blijven achter in het vat. Wanneer men de achtergebleven schillen en pitten perst, verkrijgt men de zogenaamde perswijn die veel zuren en tannines bevat. Pitten, s...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10942

Lekwijn. Rosé of rode wijn die men zonder persen heeft verkregen. Hiertoe laat men de wijn na de gisting uit het gistingsvat lopen. De schillen, pitten, het bezinksel en soms ook stelen blijven achter in het vat. Wanneer men de achtergebleven schillen en pitten perst, verkrijgt men de zogenaamde perswijn die veel zuren en tannines bevat. Pitten, s...
Gevonden op
https://www.encyclo.nl/lokaal/10942
Geen exacte overeenkomst gevonden.